Testament Solidari

Què és un testament solidari?

Incloure en el teu testament a una ONG com a Mans Unides ja sigui deixant una part del teu patrimoni o un bé concret (llegat), transforma el teu testament en un testament solidari sense perjudicar l'herència legítima dels teus hereus forçosos.

Amb el teu llegat solidari podràs fer realitat aquest somni que t'ha acompanyat al llarg de la teva vida: contribuir a construir un món més just.

Quina és la diferència entre llegat i herència?

Per això, quan deixes una part del teu patrimoni a una ONG, parlem d'herència. Si decideixes deixar un bé concret, llavors parlem de llegat en una herència. Petita o gran, una donació sempre suma en la lluita contra la fam i la pobresa. Després de vetllar per la teva família i éssers estimats, pots convertir el teu testament en solidari, incloent-hi en ell a Mans Unides. Així mantindràs viu el teu compromís i solidaritat amb els que més ho necessiten.

Deixa petjada en el món, sembra exemple amb els teus... construeix un món millor.

Com faig un testament solidari?

Pots triar diverses maneres de col·laborar:

 • Realitzar un llegat, deixant un bé concret o una quantitat a Mans Unides.
 • Nomenar a Mans Unides coheredera juntament amb altres persones o entitats.
 • Fer beneficiària de tots els teus béns a Mans Unides, instituint-la hereva universal.
 • Nomenar a Mans Unides com a beneficiària de la teva assegurança de vida.

És senzill, n'hi ha prou amb acudir a un notari i que constin les següents dades:

Raó Social: Manos Unidas, Campaña contra el Hambre.

CIF: G28567790

Adreça: C/ Barquillo, 38. 28004 Madrid.

«Quan prens la decisió d'incorporar a Mans Unides al teu testament, estàs millorant el món»

 

 

Per què Mans Unides?

 • Perquè fa més de 60 anys que treballem per millorar les condicions de vida dels més vulnerables..
 • Perquè ens caracteritza la transparència i la qualitat: a Mans Unides garantim que els fons enviats arriben i s'utilitzen segons el que es preveu.
 • Perquè els nostres socis locals -congregacions religioses, missioners i organitzacions- són els que treballen en el terreny i coneixen les problemàtiques i dificultats de les comunitats.
 • Perquè l'austeritat és un dels nostres valors: en ser una organització de voluntaris, la major part dels fons es destinen al desenvolupament de projectes i a activitats de sensibilització.
 • Perquè som una ONG de voluntaris: més del 97% de les persones que treballen en Mans Unides són voluntàries i no perceben cap sou ni guany econòmic.
 • Perquè pots indicar la classe de projecte i país de destinació que prefereixes.

Per què és important fer testament?

Fer testament en vida sempre és aconsellable, tant per a deixar clares les últimes voluntats com per a facilitar els tràmits a la família. No és qüestió d'edat. Es tracta d'un acte de responsabilitat en el qual s'estalvien despeses i preocupacions futures als éssers estimats.

A més, es pot canviar sempre que es desitgi sense cap mena d'explicació i qualsevol nou testament anul·la els anteriors. Si no hi ha hereus ni testament, els béns passen a la disposició de l'Estat.

Fer testament solidari no és qüestió d'edat; és una manera de reflexionar sobre qui farà un millor ús del què tenim.

Preguntes Freqüents

Raons per les quals fer testament davant notari.

Et dóna la tranquil·litat que, el que hagis decidit, es complirà. El notari t'ajudarà a plasmar els teus desitjos informant-te de la manera de recollir-los i tenint en compte la llei que és aplicable en el teu cas.

Quantes vegades puc canviar el meu testament?

Les teves circumstàncies poden variar i, si decideixes canviar el teu testament, ho pots fer totes les vegades que vulguis. Només és vàlid l'últim, quedant sense efecte els anteriors.

És complicat fer testament?

N'hi ha prou amb anar al notari amb el teu DNI i ell t'ajudarà. El cost és molt baix. El preu són uns 60€.

Com puc repartir la meva herència?

El primer a tenir en compte és que, si tens hereus forçosos, la llei protegeix que rebin el que els correspon. Només podràs disposar lliurement de la resta de la teva herència, incorporant a altres persones o institucions com a hereves, o deixant-los un llegat. Has de saber que, segons el lloc on resideixis, la llei pot ser diferent i també els impostos de successions aplicables.

Com puc incorporar a Mans Unides en el meu testament?

N'hi ha prou amb indicar al notari si vols incloure-la en la teva herència o deixar-li un llegat i reflectir el CIF (G28567790) i la direcció de Mans Unides (Barquillo, 38. 28004 Madrid).

Quina és la diferència entre nomenar hereu i legatari?

El legatari rebrà un o diversos béns concrets. L'hereu rebrà tots els béns o una part. Hi ha altres diferències importants, que el notari t'explicarà.

Quins béns puc deixar a Mans Unides?

Poden ser immobles, accions, fons d'inversió, joies, diners en efectiu, etc., i fins i tot fer-la beneficiària de la teva assegurança de vida..

Quina part de l'heretat per Mans Unides es dedicarà al pagament d'impostos?

Mans Unides està exempta de l'impost de successions i donacions, per la qual cosa rebrà, íntegrament, el que hagis decidit en el teu testament.

A què destinarà Mans Unides la meva aportació?

Cada any, secundem al voltant de 600 nous projectes de desenvolupament en els llocs més necessitats d'Àfrica, Àsia i Amèrica. La teva aportació ajudarà a finançar-los. No obstant això, si tens alguna preferència la tindrem en compte, destinant-la a projectes educatius, sanitaris, de desenvolupament agrícola, de captació d'aigua, etc. Ens ho dius i ens ocuparem que aquest sigui el seu destí.

Com sabrà Mans Unides que ha estat inclosa en el teu testament?

Quan ho hagis fet, avisa'ns. Pots fer-ho per telèfon, per correu postal o correu electrònic:

 • Telèfon:

  91 700 38 25 (Alberto Mora Sevillano, responsable d'Herències i Llegats)

 • Correu electrònic: herencias@manosunidas.org
 • Adreça:

  Herencias y Legados. Manos Unidas. C/ Barquillo, 38, 3º 28004 Madrid

Et garantim total confidencialitat.

Gràcies!

Gràcies a la generositat i solidaritat de persones com tu, Mans Unides ha contribuït a canviar la vida de milions de persones en els llocs més oblidats del planeta a través de projectes de desenvolupament destinats a combatre la fam i la pobresa.

Les herències i els llegats són una manera d'oferir una vida millor a les generacions esdevenidores... Una manera de continuar contribuint en el futur a fer realitat el somni d'un món millor. T'animem a sumar-te a aquest tipus de col·laboració que permet un món més just i fratern per a tots..

ANA és fotoperiodista i ha documentat nombrosos projectes de cooperació en diversos països. Ens diu: "Aquesta experiència m'ha portat a fer un llegat solidari a favor de Mans Unides. Vull que, quan ja no estigui, sigui Mans Unides qui decideixi el destí del poc o molts diners que em quedin. Sé que arribarà als protagonistes de les meves històries i que ells, i jo, somriurem allà on estiguem".

Testimonis

"Aquesta experiència m'ha portat a fer un llegat solidari a favor de Mans Unides"

Vull que, quan ja no hi sigui, sigui Mans Unides qui decideixi el destí dels pocs o molts diners que em quedin. Sé que arribarà als protagonistes de les meves històries i que ells, i jo, somriurem allà on siguem.

Ana Palacios, Fotoperiodista

Coneix-nos millor

Probablement, si has arribat fins aquí, vol dir que ja coneixes Mans Unides, però, si encara no ens coneixes, t'animem a fer-ho:
Estàs interessat a rebre més informació sobre com deixar part de la teva herència o llegat a Mans Unides?
Si vols descarregar-te la guia amb informació completa, emplena aquest formulari i te l'enviarem.

Contacte

Si quieres que te lo contemos particularmente, nos pondremos en contacto personalmente contigo:
Si vols que t'ho expliquem particularment, telefona'ns al 91 700 38 25 i pregunta per Alberto Mora Sevillano, responsable d'Herències i Llegats
Envia'ns un mail a herencias@manosunidas.org
Envia'ns les teves dades de contacte a: Manos Unidas C/ Barquillo, 38. 3r 28004 Madrid.

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te